Pilgrimsvandra längs St Olavsleden mot Trondheim

Följ med på en härlig vandring i Norges varierande landskap. Du startar i Stiklestad och går i mål vid Nidarosdomen i Trondheim. Vår vandringsledare ger tips och coachning under din vandring, ditt bagage blir transporterat och allt praktiskt med boende och mat är ordnat för dig.

Fil 2016-09-04 08 27 20

Start Fredag den 17 augusti
År 1030 föll S:t Olav i striden vid Stiklestad och det är just på denna plats som vår pilgrimsvandring mot Nidarosdomen i Trondheim tar sin början.  Övernattning på Pilgrimshärberget i Stiklestad kulturcenter ingår. Kom gärna tidigare på dagen då Stiklestad Kulturcenter har mycket att erbjuda. Läs mer www.stiklestad.no

För att ta sig till Stiklestad Kulturcenter rekommenderas tåg till Verdal station och därifrån taxi till centret.

Övernattning i centrets fantastiska Pilgrimshärberge.

Dag 1 Stiklestad – Munkeby, 20 km
Frukost och lunchpaket ingår. Dagens etapp är en vandring genom kulturlandskap med byar och åkrar. Framåt eftermiddagen når du Munkeby gård. Du passerar en fin klosterruin från 1180. I Munkeby bor du enkelt i Munkeby pilgrimshärbärge och får möjlighet att njuta av god mat och lokal ost, producerad i det närbelägna klostret.

Dag 2, Munkeby –Markabygd, 21 km
För den som vill finns det möjlighet att delta i klostrets mässa kl 7.30.
Frukost serveras 8.30 och du gör ditt egna lunchpaket innan start av etapp 2. Vandringen är relativt ansträngande med en hel del höjdskillnader bland annat längs berget Skøtingen och östra sidan av sjön Tomtvatnet. Du passerar historiska platser som utkiksplatsen Tomtvasslia, Haråhaugan och Vinkjerran innan du når byn Markabygd. Här bor du över under enkla men trivsamma förhållanden.

Dag 3, Markabygd – Borås gård, 20 km
Efter nattens vila och en härlig frukost fortsätter du din vandring som idag är relativt lätt och går mestadels på grus- och skogsväg. Du tar dig genom det som på norska kallas ”marka” och framåt eftermiddagen når du Borås gård, som drivs av Solfrid och hennes familj. Här serveras middag och ännu en trevlig kväll.

Dag 4,  Borås gård – Ersgard, 21 km
Dagens vandring löper längs en vacker stig ner mot Stjørdal. Stjørdal är ett litet större samhälle där det mesta av service går att finna. Målet för dagen är Ersgard och här finns möjlighet att besöka en närbelägen hanverksateljé om så önskas. Ersgard har en lång historia som våra värdar brukar ta sig tid att berätta om till middagen, allt innan det är dags att krypa till sängs i underbart bekväma sängar.

Dag 5  Ersgard – Folden gård, 21 km
Vandringen är relativt kuperad. Den går mot Gjevingåsen och Hell, ett område med jättegrytor och hällristningar. Pilgrimsleden passerar söder om samhället Hommelvik och sedan utåt mot Brennberga and Nygårdsvollen. Du kommer att höra floden Homla brusa längs vägen och ni passerar ett mäktigt vattenfall. Folden gård är en liten privat gård precis på Pilgrimsleden.

Dag 6,  Folden gård –Vikhammer 17 km
Dagens vandring går genom vidsträckt ”marka”, och fin höglänt skogsmark men har en del utmanande passager. Du följer en stig från den historiska platsen Bakken till Haset. I byn Vikhammer når du ditt sista nattläger och får avnjuta middag innan det är dags för vila.

Dag 7, Vikhammer – Trondheim Nidaros, 17 km
Sista biten in mot Trondheim bjuder först på en fin stig längs kusten och sen stadsvandring in i Trondheim. En stad med 120 000 invånare. Nu återstår endast någon kilometer innan du når målet, katedralen där S:t Olav ligger begravd.
Du hämtar ut Olavsbrevet för genomförd Pilgrimsvandring på Pilgrimscentret.
Övernattning på Pilgrimsgården där du har tillfälle att träffa tjänstgörande Pilgrimspräst samt att träffa andra Pilgrimer som kommer till Trondheim. Du kan också delta i kvällens pilgrimsgudstjänst.

Läs mer om leden och alla sevärdheter på www.stolavsleden.com

Vandringen inkluderar
Inkvartering 9 nätter med olika standard, alltid med tillgång till dusch, frukost, lunchpaket och middag, bagagetransport (1 kolli per person) samt tillgång till vadringscoach.

Vi rekommenderar att du ser över ditt försäkringsskydd innan du reser.

Pris: 12.500 SEK

Intresseanmälan "Spelen om St Olav" 29/7 - 2018

  • Detta är endast en intresseanmälan, bokningen blir gällande först efter bekräftelse och då anmälningsavgiften betalats.
 

Hjälp oss förhindra spam!

2013-09-03 13.04.31

 

 

Comments are closed.